Sfaturi/Ghiduri cele mai noi articole - Blog jobradar24

Sporuri la salariu pot să primească anumite categorii de angajați, în principal cei din sectorul public, dar și cei din sectorul privat (de exemplu, personalul din sistemul de învățământ, sănătate), care lucrează în condiții speciale.
Un program de internship poate însemna atât un start de succes în carieră, o modalitate excelentă pentru a căpăta experiență practică, șansa de a cunoaște profesioniști din domeniu și de a interacționa cu oameni cu interese comune. Nu în ultimul rând, reprezintă un prim pas înainte într-o direcție, una cu bătaie pe termen lung. Să nu uităm că, după un internship, mulți se și angajează.
Poate ai vrut și tu să faci voluntariat, dar ai vrea să fii mai bine informat pe subiect. Sau poate nu știi dacă ai vârsta necesară. Chiar dacă voluntariatul e o acțiune benevolă și pentru care nu ar trebui să aștepți ceva în schimb, ai vrea să știi, totuși, dacă va conta la CV.
Când recrutează sau, mai bine spus, când îți scanează CV-ul, recrutorii se uită în primul rând la competențele tale generale și specifice. Probabil te întrebi care care sunt aceste competențe care trebuie trecute în CV. Și dacă le treci, sunt ele corect evidențiate?
Sunt multe motive pentru care ți-ai putea dori un job part time. Când ești student la un program de licență sau de master, îți dorești să capeți cât mai multă experiență profesională, iar aceasta este o cale, câștigând în paralel și ceva bani, fără a te lăsa de carte.
Sindromul burnout sau sindromul epuizării profesionale, până nu demult considerat a fi o boală imaginară, este un fenomen tot mai frecvent întâlnit în lumea modernă și nu doar în lumea corporatiștilor, așa cum se crede.
Felicitări! Ai reușit să obții nu una, ci două oferte de muncă? Ești un adevărat guru al procesului de recrutare! Din păcate, asta nu înseamnă că treaba ta s-a terminat.
Primele luni la un loc de muncă nou pot fi o adevărată încercare, mai ales că în perioada de probă simți că ești pus în lumina reflectoarelor, iar orice pas greșit poate părea un pericol în carieră. Deși este adevărat că în această perioadă de probă probabil că vei avea parte de mai multă atenție, nu este nevoie să intri în panică, să pui mai multă presiune decât trebuie pe propria persoană. De fapt, nu ar trebui să te lași condus de prea multe sentimente.
Câți dintre noi nu am trecut prin această situație? Unii dintre noi s-au descurcat mai bine, altora le-a fost mai greu, dacă nu imposibil, să treacă la fapte și chiar să ajungă la momentul cererii măririi salariului.