Blog jobradar24

Când recrutează sau, mai bine spus, când îți scanează CV-ul, recrutorii se uită în primul rând la competențele tale generale și specifice. Probabil te întrebi care care sunt aceste competențe care trebuie trecute în CV. Și dacă le treci, sunt ele corect evidențiate?
Domeniul medical este unul plin de provocări, dar și de satisfacții pe măsură. Asistenții medicali sunt principalul ajutor al medicilor și, în același timp, sunt responsabili în mare măsură de starea de bine a pacienților. Însă această meserie nu este pentru oricine, cu atât mai puțin pentru cei slabi de inimă. Asta chiar dacă este clar că, de cel puțin doi ani, mai mult ca niciodată, este o meserie a momentului.
Sunt multe motive pentru care ți-ai putea dori un job part time. Când ești student la un program de licență sau de master, îți dorești să capeți cât mai multă experiență profesională, iar aceasta este o cale, câștigând în paralel și ceva bani, fără a te lăsa de carte.
A venit momentul în care trebuie să te decizi asupra carierei tale sau dorești să îți schimbi jobul actual pentru că vezi că piața se transformă și intuiești că altfel va fi realitatea peste 10 – 15 ani? A fi programator sună bine, interesant și toată lumea știe că și banii sunt frumoși.
Sindromul burnout sau sindromul epuizării profesionale, până nu demult considerat a fi o boală imaginară, este un fenomen tot mai frecvent întâlnit în lumea modernă și nu doar în lumea corporatiștilor, așa cum se crede.
Felicitări! Ai reușit să obții nu una, ci două oferte de muncă? Ești un adevărat guru al procesului de recrutare! Din păcate, asta nu înseamnă că treaba ta s-a terminat.
Primele luni la un loc de muncă nou pot fi o adevărată încercare, mai ales că în perioada de probă simți că ești pus în lumina reflectoarelor, iar orice pas greșit poate părea un pericol în carieră. Deși este adevărat că în această perioadă de probă probabil că vei avea parte de mai multă atenție, nu este nevoie să intri în panică, să pui mai multă presiune decât trebuie pe propria persoană. De fapt, nu ar trebui să te lași condus de prea multe sentimente.
Peste 10% dintre locurile de muncă actuale vor fi automatizate în următorul deceniu. Avertismentul e auzit tot mai des din partea multor companii de tehnologie și nu numai, care precizează că printre joburile care vor dispărea în următorii 25 de ani se numără contabilii, lucrători agricoli şi chiar muncitorii în construcţii.
România se confruntă cu un deficit de personal medical în spitale. Mai toate spitalele din țară au această problemă, iar joburile scoase la concurs nu sunt deloc puține. Totuși, e la fel de adevărat că sunt destule locuri de muncă scoase la concurs și în mediul privat, care sunt preferate.