Despre joburi cele mai noi articole - Blog jobradar24

A venit momentul în care trebuie să te decizi asupra carierei tale sau dorești să îți schimbi jobul actual pentru că vezi că piața se transformă și intuiești că altfel va fi realitatea peste 10 – 15 ani? A fi programator sună bine, interesant și toată lumea știe că și banii sunt frumoși.
România se confruntă cu un deficit de personal medical în spitale. Mai toate spitalele din țară au această problemă, iar joburile scoase la concurs nu sunt deloc puține. Totuși, e la fel de adevărat că sunt destule locuri de muncă scoase la concurs și în mediul privat, care sunt preferate.
Atunci când vine vorba despre muncitorii necalificați, deloc puțini la număr în România, dar totuși insuficienți, foarte mulți angajatori nu sunt siguri pe ce funcție i-ar putea încadra, dat fiind faptul că majoritatea ocupațiilor necesită calificare.
Zidarii calificați sunt extrem de greu de găsit pe piață muncii din România, iar angajatorii sunt în situația în care doar cu oferte mari de salarii mai pot găsi oamenii potriviți. Și plătesc și peste 5.000 de lei net pentru un muncitor cu experiență, care, eventual, să îi învețe și pe ceilalți din echipă meserie.
Dispariția restricțiilor anti-Covid-19 a revigorat domeniul HoReCa, fiind vorba despre un plus exploziv de oferte pe piața muncii, pentru lucrători în industria ospitalității. Cu toate acestea forța de muncă este deficitară.
În România anului 2022, părinții devin tor mai atenți pe mâna cui își lasă copiii. Nu e de mirare că, dacă nu ai un atestat și vrei să fii bonă, mulți părinți nici nu vor vrea să stea de vorbă cu tine
Dintre toți meseriașii necesari ridicării unei construcții sau menținerii ei în bună funcționare, electricianul are poate cel mai riscant rol. De aceea, nu oricine poate face acest job.
Primele 8 locuri de muncă căutate au legătură cu volanul fie că vorbim de șoferi profesionișți, transportatori, curieri, șoferi personali sau alte variațiuni dintr-o lista de căutări pe aceiași tema. În total peste 22% dintre joburile accesate pe cel mai mare agregator de joburi din România, au fost în domeniul transporturilor.