Blog jobradar24

Începând din acest an, o firmă plătește mai multe categorii de taxe și impozite. Iar de anul viitor, taxele pentru freelanceri și antreprenori se măresc, potrivit modificărilor fiscale anunțate de Guvern.
O Persoană Fizică Autorizată (PFA) poate angaja cel mult trei persoane, cu contract de muncă individual. Aceste contracte de muncă vor fi înregistrate în mod obligatoriu la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legislației în vigoare. De cealaltă parte, un SRL poate avea un număr nelimitat de salariați.
Indiferent de dimensiunea sa economică, orice societate comercială are nevoie de un contabil care să țină evidența tuturor operațiunilor economice înregistrate în firmă.
Dacă ești tânără și la început de drum, prezentabilă, știi limbi străine și își place să călătorești, probabil te-ai întrebat cum ar fi să fii stewardesă. Mai ales că, din auzite, știi că salariul e motivant.
După ce, la finalul anului trecut, a fost anunțată deblocarea a 90.000 de posturi vacante din aparatul de stat, luna mai a venit cu vestea înghețării angajărilor în instituțiile publice, până la sfârșitul anului.
Primele 8 locuri de muncă căutate au legătură cu volanul fie că vorbim de șoferi profesionișți, transportatori, curieri, șoferi personali sau alte variațiuni dintr-o lista de căutări pe aceiași tema. În total peste 22% dintre joburile accesate pe cel mai mare agregator de joburi din România, au fost în domeniul transporturilor.
În perioada verii, mulți elevi și nu numai, tineri în general, caută să facă niște bani rapid, iar opțiunea cea mai la îndemână e un job pe litoral.
Securitatea la locul de munca este un drept al angajatului. Acesta trebuie sa fie ocrotit si ferit de necazuri si riscuri. Conform legislatiei din Romania, fiecare loc de munca trebuie sa aiba un Inspector in domeniul securitatii si sanatatii in munca, fie ca acea persoana este angajata direct sau subcontactata. Prin urmare, cerinta pentru astfel de angajati exista. 
Ai visat mereu să conduci o pensiune turistică? Poate fi a ta sau să te angajezi pe un astfel de job, atribuțiile sunt la fel. Diferența este că, probabil, vei fi mult mai implicat atunci când e vorba despre afacerea ta. Și, probabil, în realitate vei ocupa mai multe poziții în același timp, dacă te afli în această ultimă situație.
Orice persoană care a avut de-a face cu o inundație în locuință, de la o țeavă spartă sau cu o toaletă defectă, îți va spune că instalatorii sunt aproape eroi. I-ai sunat, au ajuns, s-au pus pe treabă, ai plătit (adesea nu puțin) și totul s-a rezolvat.