Șofer, caut de muncă. Companie, caut șofer.

Și luna aprilie, la fel că ultimele luni în care am analizat mai atent cererea, ne arată din nou că cel mai căutat loc de muncă pe jobradar24.ro este cel de șofer.

Primele 8 locuri de muncă căutate au legătură cu volanul fie că vorbim de șoferi profesionișți, transportatori, curieri, șoferi personali sau alte variațiuni dintr-o lista de căutări pe aceiași tema. În total peste 22% dintre joburile accesate pe cel mai mare agregator de joburi din România, au fost în domeniul transporturilor.

O treime din cei care au căutat un loc de muncă că șofer au mers mai departe și și-au manifestat intenția de a lua legătura cu angajatorul prin aplicare sau contact direct.

 

Ce le oferă piața muncii șoferilor?

Atât pe site cât și pe canalele social media cel mai adesea suntem întrebați de un loc de muncă de șofer. Dar ce le oferă piața muncii acelora pregățiți să înfrunte traficul zi de zi?

La data redactării acestui articol, aprilie 2022, pe piața muncii din România, sunt disponibile peste 4100 de locuri de muncă ca șofer, dintre care un sfert sunt destinate șoferilor profesionișți, posesori de categorie C sau D, național sau intracomunitar.

Pentru cei care sunt dornici să pună la bătaie mașina personală sunt disponibile peste 1500 de locuri de muncă că livrator. Din aceiași categorie de serviciu, dar cu mașina companiei, sub titlul de curieri, cei interesați pot alege din peste 1400 de oferte.

 

Cât câștigă un șofer?

Salariile diferă în funcție de câțiva factori: începând de la oraș, domeniul de activitate al firmei, nivelul de experiență al șoferului și evident terminând cu ce tip de șofer îți doreșți să fii. 

Folosind date introduse de către aproape 1000 de utilizatori pe Salario, un produs ejobs.ro, am aflat că salariul unui șofer categoria B, poate varia între 2100 RON și 6000 RON net. Cei mai mulți dintre utiliizatori (50%) afirmând că 2500-2900 RON este salariul încasat lună de lună. 

Posesorii de categorie C care aleg o rută intracomunitară pot câștigă lunar peste 2500 EUR, plus diurnă. De asemenea cei care aleg o carieră pe mașini autospeciale precum ambulanțele, mașinile de pompieri sau cele de salubritate, pot câștigă un salariu mai bun, datorită sporurilor speciale care se adaugă salariului de bază, spor oferit pentru condițiile speciale de desfășurare a activității.

Dacă nici senzațiile tari nu sunt de tine, dar totuși îți place să conduci și să și faci un ban din asta, atunci mai ai varianta de a livra mâncare sau bunuri prin intermediul uneia dintre platformele online existente pe piață din România. Aici ai libertatea de a-ți face propriul program în funcție de preferințele tale și astfel venitul depinde strict de cât de implicat eșți. Și nici bacșișul nu este de neglijat, țînând cont că un livrator are beneficiul de a primi bacis, spre deosebire de alte tipuri de șoferi și nu numai.

 

Îmi caut de muncă, ce pot să fac?

Mai întâi de toate asigura-te că îndeplineșți cerințele cerute de majoritatea angajatorilor: o vechime de cel puțîn 1 an, mulți preferând chiar 3 ani, de la dată câștigării dreptului de a sofa. Un cazier curat, lipsit de incidente în trafic. În funcție de domeniul ales pot fi necesare alte atestate și acreditări ( transport persoane, autospeciale, etc).

Apoi îți poți căuta un loc de muncă pe jobradar24.ro, cu peste 52.000 de locuri de muncă din toată România. Dacă la prima vizită nu ai găsit nimic interesant, nu rata ocazia de a-ți seta o alertă de căutare. Zilnic până la 1000 de locuri de muncă noi sunt depistate și încărcate pe site. Astfel o să primeșți pe email anunțurile noi de angajare, fără teamă că vei rată jobul visat.

La cele mai multe dintre joburile de pe Jobradar24, poți aplică cu nume email și CV. Însă sunt unele la care poți aplică și mai ușor de atât, doar cu numele și numărul de telefon, sau poți sună direct angajatorul.

Dacă ești la primul tău job, sau din contra, nu ai mai făcut de mult o schimbare în viață ta profesională și ai o reticență în a aplica, cu diferite temeri, fie de refuz, fie de eșecul unui CV prost realizat află că nu ai de ce să te mai temi.

Jobradar24 împreună cu Ejobs îți pun la dispoziție GRATUIT numărul de telefon 021.9124, apelabil din orice rețea, la tarig normal, unde de luni până vineri un consilier de carieră se va ocupa să îți realizeze telefonic un CV, și va aplica în numele tău la acei angajatori care îndeplinesc cerințele tale. Ție nu îți va mai rămâne decât să aștepți telefonul care îți poate aduce angajarea dorită. 

Articole similare

Să îți alegi cariera poate fi unul dintre cele mai dificile decizii. În principiu, ne dorim să urmăm o carieră într-un domeniu de care suntem entuziasmați. Și ideal ar fi să mergem pe calea care ne va oferi oportunități profitabile, cât mai repede și, mai ales, și pentru anii următori. Asta ar însemna să alegem un loc de muncă bine plătit pentru care există astăzi cerere și care va continua să fie solicitat și în viitor.
Ai visat mereu să conduci o pensiune turistică? Poate fi a ta sau să te angajezi pe un astfel de job, atribuțiile sunt la fel. Diferența este că, probabil, vei fi mult mai implicat atunci când e vorba despre afacerea ta. Și, probabil, în realitate vei ocupa mai multe poziții în același timp, dacă te afli în această ultimă situație.
A venit momentul în care trebuie să te decizi asupra carierei tale sau dorești să îți schimbi jobul actual pentru că vezi că piața se transformă și intuiești că altfel va fi realitatea peste 10 – 15 ani? A fi programator sună bine, interesant și toată lumea știe că și banii sunt frumoși.