Știai că Makita se produce și în România? Peste 3500 de angajați, beneficii pentru angajați, oportunități de angajare

Pentru specialiștii în electromecanică și nu numai, să lucreze într-o companie de top în domeniu reprezintă un vis împlinit. Din păcate, mulți nu știu că una dintre mărcile de prestigiu se produce și la noi. Iar Makita nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru ei. Mai mult decât atât, aceasta oferă și oportunități extraordinare pentru carieră.

Sursa foto: Makita

Lider mondial în producția și furnizarea de scule electrice profesionale, scule pneumatice și mașini pentru păduri, parcuri și grădini, Makita este o companie în care mulți și-ar dori să lucreze. Corporația japoneză a fost înființată în 1915, ca și companie producătoare și vânzătoare de motoare electrice.

Garanția experienței de peste un secol

Perseverența cu care experții și-au pus resursele și experiența în serviciul fiecărui client au făcut posibilă evoluția, plasând inovația pe primul loc. Astfel, compania a reușit mereu să vină cu noutăți tehnologice în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor. Drept dovadă stau cele 603 sisteme brevetate la nivel mondial. Corporația este prezentă în toată lumea și asigură producția pieței globale prin cele trei mărci prestigioase Makita, Dolmar și Maktec. Interesant este faptul că, pe lângă fabricile din Japonia, China, SUA, Marea Britanie, Brazilia și Germania, producția Makita se desfășoară și în România, încă din anul 2007. Și cea din țara noastră, Makita EU, este una dintre cele mai noi și puternic tehnologizate unități de producție ale corporației. Istoria Makita are ca paralelă și evoluția numărului de scule electrice portabile. Makita Romania SRL este distribuitor pentru România, începându-și activitatea din anul 2000.

Ce se întâmplă în România

Prin intermediul filialei locale, compania niponă perpetuează principiile și valorile sale de bază, furnizând pe piața autohtonă o gamă extinsă de produse și servicii, perfect adaptate caracteristicilor cererii locale. Distribuția se realizează prin intermediul unei rețele profesionale ce include peste 200 de parteneri. Prin calitatea produselor și serviciilor oferite, Makita România își propune să devină principalul furnizor de scule electrice profesionale, scule pneumatice, mașini pentru păduri, parcuri și grădini, precum și accesorii specifice acestora. Makita Corporation produce scule în România din martie 2007, fiind cea mai mare unitate de producție din Europa, cu peste 3500 angajați.

Scopul Makita este de a deveni cel mai bun furnizor de scule electrice din lume, inclusiv scule-unelte cu baterii, mașini pentru prelucrarea lemnului, unelte pneumatice și unelte de grădină, toate acestea cu scopul de a le face utilizatorilor viața plăcută și confortabilă.

Cum e să fii angajat la Makita România

Fabrica din România se află în plin proces de extindere și dezvoltare. Și își deschide larg porțile pentru tineri și pentru toți cei interesați de o carieră în cadrul companiei și, mai ales, de un loc de muncă stabil pe termen lung. Nu contează localitatea din care ești, căci se oferă cazare pentru angajați, într-un complex rezidențial modern, nou construit, lângă București, in apropiere de fabrică. Oferta de locuri de muncă este variată. Mai mult decât atât, Academia Makita a lansat și un proiect educațional și profesional. Acesta cuprinde cursuri specializate pentru partea de service, dar și pentru cea de vânzări. Cursurile se vor desfășura la în Brănești, Cluj-Napoca și Iași. În cadrul acestora se vor îmbina atât informații tehnice, cât si practice. Cursurile vor fi realizate cu profesionalism și entuziasm de către experții Makita.

Beneficiile ca angajat sunt multiple. În primul rând, se oferă transport gratuit, de acasă la locul de muncă și retur. Transportul dedicat salariaților este asigurat prin intermediul partenerilor, companii mari care oferă confort și siguranță în timpul călătoriei. Pentru angajații care utilizează autoturismul personal, se pune la dispoziție o parcare generoasă. Împotriva COVID-19 au fost luate măsuri suplimentare de siguranță, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2. Și asta pentru că siguranța tuturor angajaților și continuitatea producției sunt prioritare pentru conducerea Makita EU. Toți angajații primesc săptămânal, pentru fiecare zi de lucru, măști medicinale de protecție. De asemenea, se oferă posibilitatea vaccinării, asigurându-se spatțu și echipă medicală specifice.

Fiecare tânăr are ocazia să înceapă o carieră de succes, iar pentru specialiști și angajații cu experiență sunt tot timpul proiecte interesante și motivante, atât pentru învățarea continuă, cât și pentru planurile de dezvoltare ale companiei. Pe de o parte, fiecare angajat are ocazia să învețe lucruri noi și să se implice în activități care să îi permită dezvoltarea la locul de muncă, iar pe de altă parte, în contextul expansiunii companiei, oportunitățile de creștere sunt reale. Mai mult decât atât, după procesul de angajare, fiecare nou angajat beneficiază de programul de inducție, în care i se prezintă compania, beneficiile, produsele și regulile interne, protecția muncii precum și o serie de elemente bine de cunoscut încă din prima zi, pentru o integrare cât mai facilă. Ulterior, în fiecare echipă se organizează training și instruiri pentru introducerea în activitate. Programele de on-job training sunt conturate relativ la activitate, sunt clare și ușor de înțeles, iar noii angajați au întotdeauna alături membri ai echipei care să îi sprijine în procesul de învățare, acomodare, dezvoltare, pe tot parcursul carierei.

Beneficii de neignorat

Pentru angajații care locuiesc departe de fabrică și pentru care naveta zilnică ar constitui un impediment, Makita EU a dezvoltat un complex de locuințe lângă București, la o distanță de aproximativ 1,5 km de locația fabricii. Este un complez rezidențial modern, cu locuințe noi, mobilate și utilate modern, în așa fel încât cei care locuiesc în ele să se bucure de confort și de o atmosferă primitoare.

În plus, angajații primesc o masă caldă pe zi, oferită gratuit de către companie. Cele două săli de servit masa sunt luminoase și spațioase, oferind un cadru cu plante naturale. Meniul este variat, pregătit cu grijă de către o companie de top în domeniul alimentar, care respectă toate normele de igienă și siguranță alimentară. In timpul pandemiei au fost luate masuri suplimentare de siguranta. Servirea mesei se face în mod organizat, pe serii planificate în avans, pentru evitarea aglomerării. Deloc de neglijat este și faptul că toți angajații beneficază de prime de Paști și de Crăciun, precum și de cadouri pentru copii, de Moș Nicolae.

Articole similare

După ce, la finalul anului trecut, a fost anunțată deblocarea a 90.000 de posturi vacante din aparatul de stat, luna mai a venit cu vestea înghețării angajărilor în instituțiile publice, până la sfârșitul anului.
Începutul anului a venit cu mii de joburi noi în sectorul public, în condițiile în care pentru întregul an 2022 au fost înregistrate puțin peste 12.000.
Schimbarea locului de muncă este o etapă normală în viața oricui. Nu trebuie privită cu încrâncenare, indiferent de motivul pentru care pleci. Din păcate, acesta este momentul în care unii angajați procedează cu totală lipsă de diplomație, anulând șansele ca, pe viitor, să poată avea o relație normală cu angajatorul. Pentru că, din fost poate redeveni oricând actual.