Stiri cele mai noi articole - Blog jobradar24

După ce, la finalul anului trecut, a fost anunțată deblocarea a 90.000 de posturi vacante din aparatul de stat, luna mai a venit cu vestea înghețării angajărilor în instituțiile publice, până la sfârșitul anului.
Începutul anului a venit cu mii de joburi noi în sectorul public, în condițiile în care pentru întregul an 2022 au fost înregistrate puțin peste 12.000.
Schimbarea locului de muncă este o etapă normală în viața oricui. Nu trebuie privită cu încrâncenare, indiferent de motivul pentru care pleci. Din păcate, acesta este momentul în care unii angajați procedează cu totală lipsă de diplomație, anulând șansele ca, pe viitor, să poată avea o relație normală cu angajatorul. Pentru că, din fost poate redeveni oricând actual.
În România, evoluția în carieră este mai importantă pentru femei decât pentru bărbați (82% vs. 78%), în vreme ce în alte țări europene situația e opusă, relevă un studiu recent.
Ridicarea restricţiilor şi întoarcerea treptată la normalitate trasează noi direcţii în ceea ce priveşte întoarcerea la birou după pandemie, iar o nouă provocare pentru angajatori este cum să amenajeze spaţiul de lucru și cum să muleze programul pe noile cerințe ale angajaților.
Mulți ar spune că nu e o perioadă propice pentru a căuta (și a găsi) locuri de muncă, dată fiind perioada vacanțelor. Dar nevoie de oameni care să ocupe anumite poziții, mai mult sau mai puțin calificate, e oricând, inclusiv vara. Și poate șansele de a găsi un post bun sunt cu atât mai mari în această perioadă, în care nu mulți își depun candidatura.
Revenirea la muncă după restricțiile impuse de pandemie a dus și la apariția unor probleme între angajatori și angajați. Și asta pentru că modelele de muncă hibrid și de la distanță au schimbat perspectiva de lucru a angajaților, crescându-le acestora pretențiile.
Pentru specialiștii în electromecanică și nu numai, să lucreze într-o companie de top în domeniu reprezintă un vis împlinit. Din păcate, mulți nu știu că una dintre mărcile de prestigiu se produce și la noi. Iar Makita nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru ei. Mai mult decât atât, aceasta oferă și oportunități extraordinare pentru carieră.
Săptămâna de lucru de 4 zile este o inițiativă care se bucură de succes în alte țări, dar, pe la noi, este încă în formă de proiect. Și asta deși o zi în minus săptămânal pentru angajați la locul de muncă le poate aduce o serie de avantaje angajatorilor.
Începând cu data de 1 mai 2022 s-au introdus în România noi reguli cu privire la diurne. Concret, se schimbă nivelul maxim al diurnei deductibile și se introduce un nou plafon pentru sumele care sunt neimpozabile și nesupuse contribuțiilor sociale, aplicabil atât diurnelor externe, cât și interne.