Sfaturi/Ghiduri cele mai noi articole - Blog jobradar24

În 2024 ne vom bucura de 17 zile libere legale: 7 din ele cad în weekend și 10 în timpul săptămânii.
Dacă vreți să vă deschideți o afacere mai mică sau doar aveți de gând să testați o idee de business, atunci este mai convenabil să înființați o PFA. De principiu, PFA îți permite să muncești doar pentru tine. Este ideală totodată dacă doriți să fiți freelancer într-un anumit domeniu.
Începând din acest an, o firmă plătește mai multe categorii de taxe și impozite. Iar de anul viitor, taxele pentru freelanceri și antreprenori se măresc, potrivit modificărilor fiscale anunțate de Guvern.
O Persoană Fizică Autorizată (PFA) poate angaja cel mult trei persoane, cu contract de muncă individual. Aceste contracte de muncă vor fi înregistrate în mod obligatoriu la inspectoratul teritorial de muncă, potrivit legislației în vigoare. De cealaltă parte, un SRL poate avea un număr nelimitat de salariați.
În perioada verii, mulți elevi și nu numai, tineri în general, caută să facă niște bani rapid, iar opțiunea cea mai la îndemână e un job pe litoral.
Decizia de schimbare a locului de muncă nu trebuie să vină niciodată de pe o zi pe alta, motiv pentru care trebuie să îți iei timp și să cântărești bine lucrurile. De-a lungul carierei lor, oamenii aleg joburi și în funcție de momentele în care se află în viață, dar și în funcție de gradul de stabilitate de care au nevoie.
Stresul, pe care-l resimțim cu toții din când în când, este reacția mentală și fiziologică a omului la presiunile de zi cu zi, care vin atât din afara noastră, cât și din interiorul nostru. Orice activitate poate aduce elemente de stres atunci când lucrurile sunt duse la extrem sau când există o presiune la locul de muncă, când intervine un termen-limită sau unele sarcini mai dificile.
Multe afaceri, si nu intamplator chiar cele care se bucura de cel mai mult succes, pornesc de la un hobby sau o pasiune care, la un moment dat, incepe sa fie fructificata si concretizata intr-un adevarat business. Drumul pana aici nu e simplu, dar nici imposibil.
Vine un moment, în viața fiecăruia, în care nu ne mai regăsim în ceea ce facem și simțim nevoia de schimbare în carieră. Însă teama de necunoscut ne împiedică. Or, acesta este un mare imoediment, căci, pe lângă o serie de avantaje, schimbarea poate veni și cu satisfacții nebănuite.
A venit momentul să-ți faci sau să-ți refaci CV-ul. Cu speranțe multe, te apuci de treabă. Dar te blochezi când vine vorba de referințe. Chiar trebuie introduse în CV? Și dacă da, cum faci? În ce persoane alegi să-ți pui încrederea?