Blog jobradar24

Dispariția restricțiilor anti-Covid-19 a revigorat domeniul HoReCa, fiind vorba despre un plus exploziv de oferte pe piața muncii, pentru lucrători în industria ospitalității. Cu toate acestea forța de muncă este deficitară.
Una dintre lecțiile pe care pandemia le-a adus este faptul că munca nu va mai fi niciodată la fel ca înainte. Complexitatea societăților în care trăim, viteza cu care lucrurile se schimbă și doza de imprevizibil din jurul nostru creează zi de zi provocări care vor modela viitorul muncii, atât pentru companii, cât și pentru angajați.
Pentru specialiștii în electromecanică și nu numai, să lucreze într-o companie de top în domeniu reprezintă un vis împlinit. Din păcate, mulți nu știu că una dintre mărcile de prestigiu se produce și la noi. Iar Makita nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru ei. Mai mult decât atât, aceasta oferă și oportunități extraordinare pentru carieră.
Săptămâna de lucru de 4 zile este o inițiativă care se bucură de succes în alte țări, dar, pe la noi, este încă în formă de proiect. Și asta deși o zi în minus săptămânal pentru angajați la locul de muncă le poate aduce o serie de avantaje angajatorilor.
Începând cu data de 1 mai 2022 s-au introdus în România noi reguli cu privire la diurne. Concret, se schimbă nivelul maxim al diurnei deductibile și se introduce un nou plafon pentru sumele care sunt neimpozabile și nesupuse contribuțiilor sociale, aplicabil atât diurnelor externe, cât și interne.
Indemnizația de handicap a fost majorată recent, de la 1 martie 2022, odată ce Indicele Social de Referință a crescut cu rata medie anuală a inflației.
Scrisoarea de intenție, întâlnită și sub numele de scrisoare de motivație, are rolul de a introduce CV-ul unui potențial angajator, de a-l atrage să citească mai multe despre tine, pentru că ai vrea să ocupi acel post.
CV-ul este un document de prezentare a competenţelor profesionale, abilităţilor, calificărilor, precum şi a experienţei acumulate. De asemenea, CV-ul reprezintă şi o formă de promovare a propriei persoane.
În România anului 2022, părinții devin tor mai atenți pe mâna cui își lasă copiii. Nu e de mirare că, dacă nu ai un atestat și vrei să fii bonă, mulți părinți nici nu vor vrea să stea de vorbă cu tine