Blog jobradar24

Câți dintre noi nu am trecut prin această situație? Unii dintre noi s-au descurcat mai bine, altora le-a fost mai greu, dacă nu imposibil, să treacă la fapte și chiar să ajungă la momentul cererii măririi salariului.
Schimbarea locului de muncă este o etapă normală în viața oricui. Nu trebuie privită cu încrâncenare, indiferent de motivul pentru care pleci. Din păcate, acesta este momentul în care unii angajați procedează cu totală lipsă de diplomație, anulând șansele ca, pe viitor, să poată avea o relație normală cu angajatorul. Pentru că, din fost poate redeveni oricând actual.
Dacă ești genul de om de acțiune, care nu suportă să stea pe scaun, nici acasă, nici la birou, probabil ți s-ar potrivi un job de teren. Poate ești la început de drum și atunci te-ar ajuta niște idei în acest sens, sau poate ți-ai dat seama, în cursul anilor, că un astfel de loc de muncă e pe inima ta, caz în care, poate, ai vrea să te reprofilezi. Oricare ar fi cazul, iată mai jos o listă de joburi, din care sigur unul ți s-ar potrivi.
În România, evoluția în carieră este mai importantă pentru femei decât pentru bărbați (82% vs. 78%), în vreme ce în alte țări europene situația e opusă, relevă un studiu recent.
Ridicarea restricţiilor şi întoarcerea treptată la normalitate trasează noi direcţii în ceea ce priveşte întoarcerea la birou după pandemie, iar o nouă provocare pentru angajatori este cum să amenajeze spaţiul de lucru și cum să muleze programul pe noile cerințe ale angajaților.
Mulți ar spune că nu e o perioadă propice pentru a căuta (și a găsi) locuri de muncă, dată fiind perioada vacanțelor. Dar nevoie de oameni care să ocupe anumite poziții, mai mult sau mai puțin calificate, e oricând, inclusiv vara. Și poate șansele de a găsi un post bun sunt cu atât mai mari în această perioadă, în care nu mulți își depun candidatura.
Atunci când vine vorba despre muncitorii necalificați, deloc puțini la număr în România, dar totuși insuficienți, foarte mulți angajatori nu sunt siguri pe ce funcție i-ar putea încadra, dat fiind faptul că majoritatea ocupațiilor necesită calificare.
Zidarii calificați sunt extrem de greu de găsit pe piață muncii din România, iar angajatorii sunt în situația în care doar cu oferte mari de salarii mai pot găsi oamenii potriviți. Și plătesc și peste 5.000 de lei net pentru un muncitor cu experiență, care, eventual, să îi învețe și pe ceilalți din echipă meserie.
Revenirea la muncă după restricțiile impuse de pandemie a dus și la apariția unor probleme între angajatori și angajați. Și asta pentru că modelele de muncă hibrid și de la distanță au schimbat perspectiva de lucru a angajaților, crescându-le acestora pretențiile.